SaaS Bulut Türleri

Çok kiracılı SaaS çözümleri normalde “genel” bulut altyapıları olarak adlandırılan çözümlerdir. Bu, hizmetin yazılım mimarisi tek bir örnekte yer alması ancak birden çok kiracıya veya kuruluşa hizmet vermesi durumudur. Çözüm, her kiracıya kullanıcı veya cihaz yönetimi, yapılandırması ve veri desteği gibi hizmetlerinin ayrılmış bir parçasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Kiracı hesapları ve hizmetleri ayrılmıştır; her kiracı platform altyapısına ayrı örneklerde erişir. Ayrıca çok kiracılı SaaS çözümleri, normalde altyapının paylaşılmasından ve genel giderlerin birden çok kiracı arasında dağıtılmasından elde edilen maliyet tasarrufları sunar. Çok kiracılı bir SaaS platformu altyapısında, mobil cihaz yönetimi platformlarının çoğu sağlanır.

Özel veya ayrılmış bulut hizmetleri, SaaS çözümlerinin tek bir kuruluş veya kiracı için çalıştırılan örnekleridir. Bunlar, kuruluş tarafından barındırılan özel bulut hizmetleri veya üçüncü taraf sağlayıcı tarafından barındırılan özel bulut hizmetleri olabilir. Özel bulut çözümleri normalde hem hizmet hem de güvenlik alanlarında daha fazla özelleştirme fırsatı da sunar. Bazı ayrılmış SaaS çözümleri, daha geniş özel bulut kiracısı seçenekleri kapsamında mobil cihaz yönetimi hizmetleri sunar.

Karma SaaS çözümleri, çok kiracılı ve özel bulut altyapılarının bir bileşimini veya barındırılan (çok kiracılı veya özel) ve şirket içi bulut altyapılarının bir bileşimini sunabilir. Ayrıca, karma altyapı belirli türlerdeki hizmetleri (örneğin uygulamalar) vermek için dış bulut SaaS çözümünden, diğer türlerdeki hizmetleri vermek için ise iç kaynaklardan yararlanma özelliğini de içerebilir. SaaS çözümlerinin çoğu karma bulut yapılandırmasını destekleme özelliği sunar, ancak şirket içi veya barındırılan bulut platformlarıyla tümleştirme derinliği ve bütünlüğü önemli ölçüde değişiklik gösterebilir.

Bulut ile ilgili sorular

SaaS yönetimi yaşam döngüsü planlaması kapsamında, bulut türleri hakkında aşağıdaki planlama sorularını yanıtlamak isteyeceksiniz:
  • SaaS çözümümde depolanan mobil cihaz verileri için hangi güvenlik düzeyini kullanmam gerekiyor?
  • SaaS çözümü, mobil cihazlarda izinsiz giriş algılama ve veri kaybını önleme konularına nasıl yaklaşıyor?
  • Kuruluşunuzun mobil cihazlar veya mobil cihazlarda depolanan veriler için herhangi bir yasal düzenleme, sertifika veya uyumluluk gereksinimine uyması gerekiyor mu? Gerekiyorsa, bunlar belirli bir güvenlik, özelleştirme, ölçeklenebilirlik veya dayanıklılık düzeyi gerektiriyor mu? Uyumluluk nasıl denetleniyor ve raporlanıyor?
  • SaaS çözümünün, mobil cihazları yönetecek olan diğer bulut hizmetleri veya platformlarıyla bağlantı kurabilmesi gerekiyor mu? Gerekiyorsa, bu bağlantı:
    • Önceden yapılandırılmış veya standartlaştırılmış mı?
    • Özelleştirilebilir mi?
    • Bağlanmanız gereken platformlar tarafından destekleniyor mu?
  • SaaS çözümünüzü mevcut şirket içi cihaz yönetimi altyapısına bağlamanız gerekiyor mu? Gerekiyorsa, bu bağlantı:
    • Şirket içi cihaz yönetimi platformunuz tarafından destekleniyor mu?
    • SaaS çözümü tarafından destekleniyor mu?
    • Başka şirket içi fiziksel kaynaklara gerek kalmadan destekleniyor mu?
  • Mobil cihazlara yönelik bulut tabanlı hizmetleriniz, uygulamalarınız ve süreçleriniz için farklı güvenlik, özelleştirme, ölçeklenebilirlik ve dayanıklılık düzeyleri gerekiyor mu?
saas bulut türleri, saas hakkında bilgiler, saas nedir, saas uygulamaları,saas programları

Paylaş:    
Uysal DOĞAN Freelance Yazılım Uzmanı

Uzun yıllardır yazılım sektöründeyim, bu süre içerisinde gerek web tabanlı gerekse masaüstü programlama alanında çok çeşitli projeler geliştirdim. Freelance çalışıyorum, gerektiğinde ekibimle destek verebiliyorum.İşimi severek yapıyorum, deneyimlerim kitap, defter veya derslerden ibaret değildir.Projeleriniz ile ilgili profesyonel destek almak isterseniz iletişim bölümünde bulunan bilgiler vasıtası ile bana ulaşabilirsiniz.

DİĞER SAYFALAR

Freelance Web Yazılım Uzmanı

Freelance kelimesini herhangi bir şirkete bağımlı olmadan, kendi ofis veya homeofisinde çalışma olarak değerlendirebiliriz.Her sektörde olduğu gibi freelance web tasarım ve yazılım sektöründe de çeşitli riskler vardır. İşini iyi yapan bir freelancer ile...

Detay


Periyodik Bakım

Periyodik bakım bir web sitesi için öemli bir unsurdur,sitenize giren herhangi bir kullanıcının bir bağlantıya tıkladığında sayfanın yüklenmesi dahil maksiumum kalacağı süre 10 saniyedir.Bu süre zarfında kullanıcı istediği bilgi ve içeriğe daha doğrusu sit...

Detay


Yazılım uzmanı

Yazılım uzmanı malesef ülkemizde hala bir kalıba oturtulamamış, dışarıdan çok güzel görünen ama içerisine girdiğinizde zorluğunu daha iyi anlayacağınız bir mesleki yönelim veya benim deyimimle bir yaşam biçimi... Kalıba oturtulamamış diyorum çünkü dünya...

Detay


Sanal pos entegrasyonu

Sanal POS Kurulumu, Sanal POS Entegrasyonu Hizmetleri Sanal Pos hizmetlerimizden bazıları şöyledir. •Sanal POS Danışmanlığı •Sıfırdan Sanal Pos kullanarak Kredi kartı ile satış yapabileceğiniz internet web yazılımı gerçekleştirimi •Mev...

Detay


Google Adsense

Google AdSense, büyüklükleri ne olursa olsun tüm web sitesi yayıncılarının web sitelerinde hedefi belirlenmiş Google reklamları görüntüleyerek para kazanmalarını sağlayan ücretsiz ve kolay bir yöntemdir. AdSense'le, arama sonuçları sayfalarında Google ...

Detay


B2B Nedir?

B2B terimi İngilizce Business to Business kelimelerinin karşılığıdır.şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanımdır. Elektronik Ticaret Koordinasyon Kurulu (ETKK) Hukuk Çalışma Grubu’nun 8 Mayıs 1998 tarihli raporunda elek...

Detay


  Kısaca
Homeofis çalışıyorum ancak gerektiğinde Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde projenize destek verebilirim.

Projenizle ilgili profesyonel hizmet almak istiyorsanız benimle iletişim bölümünde bulunan bilgiler aracılığı ile veya iletişim formu ile bağlantı kurabilirsiniz.
  Facebook