Web tasarım ve yazılım bloğu Herşeyden biraz...

Mysql nedir kullanım alanları

Mysql nedir kullanım alanları,mysql nedir,mysql hakkında,mysql

Bir (ilişkisel) veritabanı yönetim sistemidir. Tüm verileri tek bir ambara yığmak yerine farklı tablolarda ve veritabanlarında düzenli bir biçimde saklar.
SQL adı verilen, veritabanlarına erişmek için kullanılan en yaygın ve standart dil ile işlemler yapıyor. Çifte lisanslı bir yazılımdır. Hem Genel Kamu Lisansı'na (GPL) sahip özgür bir yazılım, hem de GPL'in kısıtladığı alanlarda kullanmak isteyenler için ayrı bir lisansa sahiptir.


MySQL AB isimli (eski ismi TCX) bir İsveç firması tarafından geliştiriliyor. MySQL'in son kararlı sürümü 4.1.7, yeni geliştirilen henüz alfa olan sürümü 5.0.2 Çok hızlı, güvenilir ve kullanımı kolay. MySQL'e Python'dan Java'ya kadar birçok programlama dili ile erişilebilir. Apache ve PHP ile beraber web-veritabanı uygulamalarında çok yaygın olarak kullanılır. Apache-PHP-MySQL üçlüsü için hazırlanmış çok geniş bir yazılım yelpazesi bulunuyor.

Özellikle internet ortamında önem kazanan, çok esnek ve güçlü bir kullanıcı erişim kısıtlama/yetkilendirme sistemine sahip. MySQL'in Bazı Özellikleri Unix türevlerinden Amiga'ya kadar birçok farklı platformda çalışabiliyor. Birden fazla CPU ile kolaylıkla çalışabiliyor. 60000'in üzerinde tablo, 5 milyarın üzerinde satır ile çalıştığı söylenen MySQL sistemler bulunuyor. Transaction ve/ya atomik işlem kullanan çeşitli tablo tiplerini destekliyor.


Tabloların kontrolü, optimizasyonu ve tamiri hızlı bir biçimde yapılabiliyor. Windows için ODBC desteği var, ODBC 2.5 komutları tamamen destekleniyor. Farklı karakter setlerini (iso8859-9, ...) ve onlara göre sıralama yapılmasını destekliyor, farklı dillerde hata mesajları verebiliyor. Özellikle internet ortamında önem kazanan, çok esnek ve güçlü bir kullanıcı erişim kısıtlama/yetkilendirme sistemine sahip. MySQL'in Eksikleri Oracle SQL'de kullanılan SELECT ... INTO table ... komutunu desteklemiyor. Ancak Ansi SQL'de hemen hemen aynı işi gören INSERT INTO ... SELECT ... mevcut. Stored procedure / trigger desteği bulunmuyor. Kullanıcı kısıtlamak için kullanılan "view" özelliği yok.

Ancak MySQL'in gelişmiş bir erişim kısıtlama sistemi olduğu için ihtiyaç duyulmuyor. MySQL Tablo Tipleri MySQL, iki farklı tür tablo yapısını destekler : Transaction Tabloları : - InnoDB - Berkeley DB Atomik İşlem Tabloları : - MyISAM - HEAP - MERGE - ISAM

Paylaş:    

  Yorumlar


Bu yazı için henüz yorum yapılmamış.İlk yorumuz siz yapın


  Yorum Yap


 
  Kısaca
Homeofis çalışıyorum ancak gerektiğinde Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde projenize destek verebilirim.

Projenizle ilgili profesyonel hizmet almak istiyorsanız benimle iletişim bölümünde bulunan bilgiler aracılığı ile veya iletişim formu ile bağlantı kurabilirsiniz.
  Facebook