Sanal pos entegrasyonu

Sanal POS Kurulumu, Sanal POS Entegrasyonu Hizmetleri
Sanal Pos hizmetlerimizden bazıları şöyledir.

Sanal POS Danışmanlığı
•Sıfırdan Sanal Pos kullanarak Kredi kartı ile satış yapabileceğiniz internet web yazılımı gerçekleştirimi
•Mevcut web sitenize sanal pos entegrasyonu uygulaması


Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için iletişim sayfamızdan irtibata geçebilirsiniz. İletişim sayfamızdan not bırakırsanız, en kısa sürede tarafınıza dönüş yapılcaktır.

BKN : Sanal pos kurulumu ve kullanımı için gerekli olan belgeler
 

Sanal Pos Nedir?

Elektronik ticaretin anahtarlarından biri de "Sanal POS" denilen sistemlerdir. Web üzerinden ödeme söz konusu olduğunda sanal POS´lar devreye girer. Klasik alışverişlerde kullandığımız POS (Point of sale- ödeme noktası) cihaz ve sistemlerinin, web siteleri üzerinden alışveriş yapmaya olanak sağlayan şekline sanal POS -VPOS (Virtual point of sale) denmektedir. Kısaca buna Internet´e uyarlanmış POS da diyebiliriz.
Sanal POS ile alıcı-satıcı ya da satıcı-tedarikçi arasında online bir ödeme sistemi ve altyapısı kurulmuş olur. Sistem basit olarak, firmanın web sitesi üzerinden bilgilerini giren alıcının banka ve kredi kuruluşlarında olan hesabından, aldığı ürün veya hizmetin bedeli olan paranın firmanın kendi banka hesabına geçmesine dayanır.

Bu sistemi uygulamak son derece kolay ve zahmetsizdir. Ürün ve hizmetlerini web üzerinden pazarlamayı düşünen bir firma öncelikle ticari hesabının bulunduğu bir banka ile üye işyeri ve e-ticaret sözleşmelerini imzalaması, devamında da bankaya ait VPOS yazılımını kendi web sitesine kurması yeterlidir.

Sanal POS işleyiş olarak oldukça güvenlidir, tüm işlemler Bu süreç esnasında, dijital olarak gerçekleştirilir. Güvenlik sistemleri SSL 128 bit´lik şifreleme algoritmasına dayanan dijital imza ve dijital sertifikalı giriş-çıkış işlemlerini çözmek çok zordur, bu nedenle klasik bir alışverişte yaşayacağınız güvenlik tehlikesi (Hele hele günümüzde) kat be kat daha fazladır.

Ülkemizde sanal POS hizmeti veren başlıca bankaların sanal POS´larını şöyle sıralayabiliriz. Sanal Akpos (Akbank), VPOS-724 (Vakıfbank), POSNET (Yapı Kredi Bankası), Garanti Sanal POS (Garanti Bankası), Finans WebPos (Finansbank) sistemlerini ülkemizdeki Sanal POS hizmetlerine örnek verebiliriz.

Sanal POS kullanmanın sağlayacağı faydalar

1.Internet yoluyla gerçekleştirilen alışverişlerde en etkili ve güvenli ödeme metodudur.
2.Perakende (B2C- firmadan müşteriye-) satışlarda %35-40 arasında artış sağlar.
3. İşletmenin pazarlama alanını dar bir bölge ve şehirden kurtarıp, ülke çapında yaygın bir ağa kavuşmasını sağlar hatta ihracat olanaklarını da ciddi anlamda arttırır.
4. İmaj, tanıtım ve rekabet gücü anlamında işletmeye büyük artı değer sağlar.
5. Yüzyüze satış sürecinden çok daha kısa sürelerde alışveriş olanağı tanır.
6. Elektronik ortamda yapılan işlemler kısa sürede tamamlanır, zamandan tasarruf sağlanır. Bu durum müşteri memnuniyetini arttırır, devamlılık sağlar.
7. Sipariş ve satışlarla ilgili bilgileri veri tabanına aktarır ve saklar.

 


Paylaş:    
Uysal DOĞAN Freelance Yazılım Uzmanı

Uzun yıllardır yazılım sektöründeyim, bu süre içerisinde gerek web tabanlı gerekse masaüstü programlama alanında çok çeşitli projeler geliştirdim. Freelance çalışıyorum, gerektiğinde ekibimle destek verebiliyorum.İşimi severek yapıyorum, deneyimlerim kitap, defter veya derslerden ibaret değildir.Projeleriniz ile ilgili profesyonel destek almak isterseniz iletişim bölümünde bulunan bilgiler vasıtası ile bana ulaşabilirsiniz.

DİĞER SAYFALAR

Sap nedir?

SAP, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Mannheim,...

Detay


Esenyurt web tasarım ve yazılım hizmetleri

Kişisel veya Kurumsal web sayfası ihtiyacınız varsa ve profesyonel destek almak istiyorsanız iletişime geçebiliriz.Numaralarıma İletişim sayfamdan ulaşabilirsiniz....

Detay


B2B Nedir?

B2B terimi İngilizce Business to Business kelimelerinin karşılığıdır.şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanımdır. Elektronik Ticaret Koordinasyon Kurulu (ETKK) Hukuk Çalışma Grubu’nun 8 Mayıs 1998 tarihli raporunda elek...

Detay


Mrp nedir?

MRP (Material Requirement Planning) dilimize Malzeme İhtiyaç Planlaması olarak geçmiş olan bir yöntem ismidir.   MRP yöntemi, ürün ağacı, stok mevcutları, satınalma sisteminde bulunan açık siparişler ve ana imalat planında üretim talimatlarını (tahm...

Detay


SaaS Nedir?

SaaS, kimine göre (Software as a Service) kimine göre (Solution as a Service), Hizmet olarak kullanılan yazılım olarak adlandırılan ve yazılımların son kullanıcılara sunulmasını sağlayan birim teknolojisidir.Hizmet sağlayıcısının sunucularında barındı...

Detay


Yazılım uzmanı

Yazılım uzmanı malesef ülkemizde hala bir kalıba oturtulamamış, dışarıdan çok güzel görünen ama içerisine girdiğinizde zorluğunu daha iyi anlayacağınız bir mesleki yönelim veya benim deyimimle bir yaşam biçimi... Kalıba oturtulamamış diyorum çünkü dünya...

Detay


  Kısaca
Homeofis çalışıyorum ancak gerektiğinde Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde projenize destek verebilirim.

Projenizle ilgili profesyonel hizmet almak istiyorsanız benimle iletişim bölümünde bulunan bilgiler aracılığı ile veya iletişim formu ile bağlantı kurabilirsiniz.
  Facebook